Inclusief Demo video's & Gratis verzending

0

Jouw winkelmandje is leeg

Jouw blijmakers: zo zorg je voor een positive mindset!

21 november 2020

Positive-mindset-Booty-Band weerstandsbanden

Dat het hebben van een positieve mindset het leven een stuk makkelijker maakt, mag duidelijk zijn. Maar weet je dat een optimistische instelling ook de kans groter maakt dat je jouw fitnessdoelen behaalt? Dit blijkt keer op keer uit onderzoek. Daarom vertellen we je in deze blog hoe je makkelijk voor meer blijheid zorgt in jouw leven. Hier onze tips! 

Trakteer jezelf

Sharing is caring; dat vind jij vast ook. Maar dat geldt ook voor self care! Veel vrouwen vinden het heel normaal om voor andere mensen te zorgen en ze in de watten te leggen met cadeautjes en aandacht. Maar vaak vergeten we daarbij onszelf. Trakteer jezelf daarom geregeld op iets leuks. Beloon jezelf gerust wanneer je een bepaald doel hebt behaald! 

Bijvoorbeeld wanneer je deze week drie keer hebt getraind of niet hebt gesnoept. Of plan een lekker avondje bankhangen met Netflix in na een lange wandeling. Maar je kunt jezelf ook af en toe 'zomaar' iets leuks gunnen. Waarom zou je jezelf bijvoorbeeld geen bosje bloemen cadeau doen? Daarmee heb je minstens een week een bosje vrolijkheid in huis! Wel zo fijn nu we steeds meer tijd binnen doorbrengen. 

Wees je bewust van de kleine dingen

Uit verschillende studies blijkt dat je extra geluk stofjes aanmaakt, wanneer je oog hebt voor de kleine dingen in het leven. Probeer hier de komende tijd wat vaker bij stil te staan en ze op te merken. Dit leidt niet alleen af van een negatieve stemming of problemen, ook tellen al die kleine dingen al snel op. Geniet van het zonnetje dat doorbreekt, sta even stil om een hondje te aaien, wissel een glimlach uit met voorbijgangers, help een ander waar het kan en zie wat het met diegene doet. Je zult zien dat de vrolijkheid al snel overheerst! 

Let it rain... complimentjes!

Iedereen leeft op van een complimentje. Maar ook het géven van een compliment maakt jou zelf blijer. Mensen zijn nu eenmaal sociale wezens en worden gelukkiger van een ander een plezier doen. Neem jezelf dus voor om vandaag oprechte complimenten uit te delen. Aan wildvreemden en jouw dierbaren, maar vergeet ook jezelf niet! Schrijf de complimentjes aan jezelf op post-its en plak deze in je huis, bijvoorbeeld op je spiegel of bij je bureau. Zo word je er geregeld aan herinnerd hoe leuk en powerful jij bent en dat geeft gegarandeerd een energy boost. 

Geef jezelf extra care

Plan af en toe een paar uur of een dagje in voor jezelf. Blokkeer dit moment in je agenda en doe wat jou plezier geeft of ontspanning oplevert. Neem een lekker maskertje, ga naar de sauna en zet je telefoon even op stil. Wat ook goed werkt: maak jezelf eens extra mooi op en doe je mooiste kleren aan. Ook al werk je normaliter thuis in je huispak. Door jezelf de nodige aandacht te geven en op te tutten voel je je even on top of the world - beloofd!